Terug
Sluiten

Wat kost een badkamer?

In een aantal stappen tot een heldere prijsindicatie

Wat kost een badkamer? Het is wellicht de eerste vraag die door je hoofd spookt wanneer je besluit een nieuwe badkamer te kopen. Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig, want de kosten van badkamers zijn afhankelijk van verschillende elementen. Wooning helpt je inzicht te geven op alle vragen over badkamer kosten. Want het is immers wel zo fijn om alle kosten op een rijtje te hebben! Met de budgetplanner van Wooning stel je stapsgewijs jouw nieuwe badkamer samen. Op basis van jouw keuzes ontvang je een prijsindicatie van jouw nieuwe badkamer. 

  • selecteer je opties
  • geef de afmetingen van je ruimte door
  • ontvang direct een totaalprijs

Start de badkamer budgetplanner

GDPR checkbox*

 

Wij verwerken uw persoonsgegevens conform ons privacybeleid. Dit beleid vindt u hier. Als u verder gaat met het invullen van het formulier gaan wij er vanuit dat u ons beleid heeft gelezen.

 

Wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om, zoals je kunt lezen in ons privacybeleid.

Nieuw of renoveren?

Is jouw badkamer aan vernieuwing toe? Dan is de eerste vraag of je kiest voor een nieuwe badkamer of de badkamer laat renoveren. De kosten voor badkamer renovatie liggen vaak lager, omdat enkel de huidige staat van de badkamer waar nodig wordt verbeterd. Je hoeft in dat geval niet alles opnieuw aan te schaffen, wat relatief lage badkamer renovatie kosten met zich meebrengt. De kosten van nieuwe badkamers zijn doorgaans hoger. Immers brengt de badkamer verbouwen kosten met zich mee. Met behulp van deze pagina en de budgetplanner van Wooning krijg jij antwoord op de vraag ‘wat kost een nieuwe badkamer?’.

Welke elementen bepalen de prijs van een badkamer?

Grofweg zijn er twee elementen die de prijs bepalen van een nieuwe badkamer. Enerzijds is de prijs afhankelijk van product- en materiaalkeuze, anderzijds is de prijs afhankelijk van de kosten om de badkamer te plaatsen, oftewel de arbeidskosten. Enkele aspecten die invloed hebben op de kosten van badkamers zijn:

  • Sloopwerkzaamheden
  • Afmetingen van de ruimte
  • Mate van luxe
  • Tegels
  • Meubelen
  • Sanitair

De kosten van een badkamer in nieuwbouw woningen vallen veelal lager uit, omdat er bij een nieuwbouwwoning geen sloopwerkzaamheden verricht hoeven worden. In de volgende alinea geven we concrete antwoorden op de vraag ‘hoeveel kost een nieuwe badkamer?’.

Zo bereken je zelf de prijs van jouw badkamer

Wil jij de kosten van jouw nieuwe badkamer berekenen? Met de Wooning budgetplanner worden de kosten van badkamers stapsgewijs berekend. De badkamer prijzen zijn afhankelijk van elementen, zoals we hierboven hebben besproken. Jij vult jouw voorkeuren, wensen en keuzes in en de Wooning budgetplanner doet de rest van het werk. Binnen een mum van tijd heb jij een indicatie van de prijs van jouw nieuwe badkamer. Zo eenvoudig kun jij de kosten van de badkamer berekenen. 

Stel je eigen badkamer samen of kom langs onze showroom

Wil jij graag persoonlijk advies als het gaat om de kosten van een nieuwe badkamer? Kom dan langs in de showroom en stel jouw vragen als ‘wat kost een nieuwe badkamer?’ aan een van onze deskundige adviseurs.