Terug
Sluiten
image

Wat komt er kijken bij het verbouwen van een keuken?

De verbouwing van jouw keuken is een grote klus waar veel bij komt kijken. Welke elementen wil je behouden en welke wil je vervangen? Welke stijl wil jij terugzien in de nieuwe keuken? Een hoop vragen waarop je antwoord wilt hebben voordat je begint aan de verbouwing. Lees hier hoe je stap voor stap de verbouwing doorloopt en met welke aspecten je rekening moet houden.

BEGIN MET DE VOORBEREIDING

Een goede voorbereiding is onmisbaar als je gestructureerd te werk wilt gaan. Hierbij komen belangrijke basiselementen kijken, zoals de afmetingen en stroompunten. Met een plattegrond creëer je een handig overzicht van jouw ruimte. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat je wensen zijn voor een nieuwe keuken. Welke oude elementen zijn goed zoals ze zijn en welke zijn aan vervanging toe? Maak een lijstje waarin je alle elementen onder deze twee categorieën indeelt.

VOOR WELKE STIJL KIES JE?

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen welke stijl de nieuwe keuken krijgt. Aan de hand hiervan kun je diverse onderdelen bij elkaar zoeken. Ook het kiezen van kleuren en materialen wordt hierdoor gemakkelijker. Belangrijk is om van tevoren een budget vast te stellen, zodat je direct weet welke elementen tot de mogelijkheden behoren en welke niet.

GEBRUIK JE 3D KEUKENONTWERPER

Heb je de basiselementen duidelijk voor jezelf? Dan kun je onze 3D keukenontwerper gebruiken om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Door eindeloos te variëren met werkbladen, kasten en stijlen vind jij jouw ideale ontwerp. Het design kun je net zo lang aanpassen totdat deze geheel naar smaak is. Bovendien kun je ook variëren met materialen en kleuren. Vervolgens bekijk je het ontwerp in 3D om te zien of dit is wat je in gedachten had. Heb je het perfecte 3D ontwerp gemaakt? Je kunt deze delen met vrienden, familie of een van onze adviseurs voor een professioneel, vrijblijvend advies. 

BEZOEK EEN VAN ONZE SHOWROOMS

Voordat je begint met de verbouwing van jouw keuken is het handig om eerst inspiratie op te doen. In onze showrooms bekijk je op je gemak het brede assortiment en laat je je inspireren door diverse voorbeeldkeukens. Zo krijg je een duidelijk beeld van de verschillende keukenstijlen en mogelijkheden. Vind hier de dichtstbijzijnde showroom bij jou in de buurt en breng ons snel een bezoek. Onze adviseurs staan hier voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je van een passend advies te voorzien.