Terug
Sluiten
image

Wat komt er kijken bij het ontwerpen van een keuken?

Een nieuwe keuken is één groot avontuur. Op zoek gaan naar een nieuwe keukenstijl, inrichting en keukenapparatuur is erg leuk, maar het grote aantal mogelijkheden zorgt soms ook voor keuzestress. Daarom zetten wij alles wat bij het ontwerpen van een keuken komt kijken op een rijtje. Volg de stappen en ontwerp jouw perfecte keuken.

BEGIN BIJ DE BASIS

Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken is het van belang om jezelf eerst een aantal vragen te stellen. Hoe groot is de ruimte? Waar lopen de aansluitingen voor water en elektriciteit? Door een antwoord op deze vragen te geven, kom je al een heel eind. Zorg dat je deze informatie ten alle tijden bij de hand hebt, zodat je later niet voor onverwachte verrassingen komt staan met bijvoorbeeld het inmeten van de keuken of het plaatsen van stopcontacten.

BEPAAL JE BUDGET

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen hoeveel geld jij wilt besteden aan jouw nieuwe keuken. Aan de hand hiervan bepaal je welke keukenapparatuur je kiest, de materialen die je wilt gebruiken en of je eventueel extra mogelijkheden wilt toevoegen aan de keuken. Met een hoog budget kun je bijvoorbeeld voor luxueuze keukenapparatuur van een A-merk kiezen en misschien zelfs een inbouw koffiezetapparaat toevoegen aan de inrichting. Ook met een klein budget zijn er genoeg mogelijkheden. Er bestaan verschillende merken die hoogwaardige keukenapparatuur voor een scherpe prijs bieden.

GEBRUIK JE 3D KEUKENONTWERPER

Heb je de basiselementen duidelijk voor jezelf? Dan kun je onze 3D keukenontwerper gebruiken om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Door eindeloos te variëren en puzzelen met werkbladen, kasten en stijlen vind jij jouw ideale ontwerp. Het design kun je net zo lang aanpassen totdat deze geheel naar smaak is. Bovendien kun je ook variëren met materialen en kleuren. Vervolgens bekijk je het ontwerp in 3D om te zien of dit is wat je in gedachten had. Ben je tot een ontwerp gekomen dat geheel naar jouw wensen is? Deel het 3D ontwerp dan met vrienden of familie voor een extra mening. Ook kun je het ontwerp delen met een van onze adviseurs voor een professioneel advies. 

BEZOEK EEN VAN ONZE SHOWROOMS

Voordat je begint het ontwerpen van jouw keuken is het handig om eerst wat inspiratie op te doen. In onze showrooms bekijk je op je gemak het brede assortiment en laat je je inspireren door diverse voorbeeldkeukens. Zo krijg je een duidelijk beeld van de verschillende keukenstijlen en mogelijkheden. Vind hier de dichtstbijzijnde showroom bij jou in de buurt en breng ons snel een bezoek. Onze adviseurs staan hier voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je van een passend advies te voorzien.