Terug
Sluiten

Zwart op zwart

Zwart is helemaal in! Er wordt dan ook steeds vaker gekozen voor een zwarte keuken. Aangezien je met de kleur zwart verschillende uitstralingen creëert, is deze kleur een vaak gekozen optie. Zo kun je kiezen tussen een originele, innoverende, hedendaagse, stoere of luxueuze uitstraling. Ben je bang dat de keuken erg donker wordt? Speel dan met accessoires. Verwerk bijvoorbeeld koperaccenten in keukengrepen zodat de zwarte keuken wat extra pit krijgt. Benieuwd of deze keukenstijl iets voor jou is? Lees dan snel verder.

Waarom kies je voor zwart?

Wanneer je anderen vertelt over je idee om een zwarte keuken te nemen, zullen de meesten reageren met: ‘’Waarom kies je voor zwart?’’ Er zijn verschillende goede redenen om te kiezen voor deze stijlvolle, elegante kleur. Ten eerste zorgt zwart ervoor dat andere kleuren goed tot hun recht komen. Een zwarte achtergrond laat gekleurde objecten of elementen van de keuken extra goed opvallen.

Bovendien geeft zwart diepte aan een ruimte, waardoor je een ruimtelijke sfeer in huis haalt. Een ander voordeel van zwart is dat het een chique look heeft. Zwart geeft een luxueuze uitstraling aan de keuken. Wanneer je voor een matzwarte keuken kiest heb je als voordeel dat je er niet snel vingerafdrukken op ziet. Wel zo fijn, aangezien we veel tijd besteden in de keuken. Tot slot kun je met zwart alle kanten op, waardoor je zelf de stijl kiest die volledig bij jouw wensen aansluit.

 

Verschillende stijlen zwart

Met zwarte keukens kun je verschillende stijlen creëren. Een zwarte keuken is niet per definitie een luxueuze designkeuken, want donkere kleuren passen net zo goed in een industriële, landelijke of moderne keuken. Een zwarte keuken komt het beste tot zijn recht in een ruime ruimte waar voldoende licht binnenvalt.

Wil je de keuken extra op laten vallen? Kies dan voor een variatie van materialen, vormen en kleuren. Een keuken met verschillende zwarttinten zorgt voor een rustige, luxueuze uitstraling. Betegel de muur achter je zwarte keukenblok met matzwarte tegels of plaats een zwarte betonnen vloer voor een speels effect.

Zwarte keukenapparatuur

Bij een zwarte keuken hoort natuurlijk ook passend keukenapparatuur. Aangezien zwart een populaire trend is, spelen keukenmerken hier graag op in. Zo kun je kiezen voor schitterend zwart inbouwapparatuur en genieten van de modernste keukenapparaten. Wat dacht je van een matzwarte Quooker kokend waterkraan? Door deze kraan prachtig te combineren met een zwarte spoelbak en diverse andere zwarte keukenelementen maak je van jouw keuken een passend, sfeervol geheel.

AEG heeft een Black Line uitgebracht die volledig zwarte keukenapparaten bevat. Deze collectie omvat onder andere ovens, vaatwassers, magnetrons, vaatwassers, magnetrons, koffiemachines en warmhoudlades in een stijlvolle zwarte kleur. Maak je zwarte keuken compleet door het toevoegen van deze zwarte keukenapparaten.

Meer inspiratie opdoen?

Benieuwd of de zwarte keuken iets voor jou is? Of wil je graag meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van onze Wooning vestigingen. Bij Wooning vind je veel keuken- en badkamerinspiratie! Wil je graag persoonlijk advies? Plan dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs en creëer samen met ons jouw perfecte keuken.