Terug
Sluiten

Voor iedere stijl een kraan

Ondanks dat een kraan slechts een klein product is, zorgt het voor een groot gedeelte voor de uitstraling in de ruimte. Kies bijvoorbeeld een kraan met een bijzonder design of in een opvallende kleur en laat de kraan dienen als eyecatcher in de badkamer of keuken. Houd je van een bepaalde interieurstijl, maar weet je niet goed wat voor soort kraan hier het beste bij past? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij lichten namelijk een aantal interieurstijlen uit met de typische kenmerken van de kranen uit deze stijl. Benieuwd naar deze kranen? Lees dan snel verder en ontdek het bij Wooning. 

Een modern interieur

Een modern interieur kenmerkt zich door de strakke lijnen en zijn eenvoud. Rechte vormen zijn dan ook niet weg te denken uit deze interieurstijl. Een typische kraan in de moderne badkamer of keuken is dan ook een kraan met een strakke afwerking. Kranen met een vierkant design en een hoekige uitloop hebben bij deze stijl de voorkeur. Badkamer Forest van Wooning is voorzien van typische moderne wastafelkranen. Dankzij het strakke design en de chromen kleur straalt de kraan luxe uit. Een typische moderne keukenkraan is bijvoorbeeld de kraan uit keuken Prior

De industriële stijl

In de industriële interieurstijl zien we veel robuuste en stoere materialen terug. Denk hierbij aan een betonnen vloer, industriële fabriekslampen en stalen accessoires. Een typisch industriële kraan is een kraan met een authentieke, stoere uitstraling.

Denk bijvoorbeeld aan een zwarte wastafelkraan of een bronzen of koperen douchekraan. Badkamer Industrial van Wooning is voorzien van typische industriële kranen. Zijn deze koperen kranen iets voor jou?

Landelijke of klassieke ruimte

De landelijke interieurstijl maakt veel gebruik van natuurlijke materialen en klassieke, authentieke elementen. Denk bijvoorbeeld aan een bad op pootjes, zwart-wit tegeltjes en klassieke, sierlijke kranen. De kranen in deze interieurstijl zijn vaak voorzien van extra details. Een kraan met kruisgreep is dan ook een typisch voorbeeld van een landelijke kraan. Bekijk bijvoorbeeld eens de kranen in badkamer Squire. Deze landelijke kranen hebben wel een moderne finishing touch. 

Luxe design sferen

De luxe interieurstijl maakt vaak gebruik van producten ontworpen door bekende designers. Deze stijl kenmerkt zich door unieke vormgevingen. De kraan in deze stijl straalt luxe en comfort uit. Een typische, luxe kraan is bijvoorbeeld een waterval kraan. Ook een inbouwkraan straalt luxe uit en past daarom goed in deze interieurstijl. Bekijk bijvoorbeeld eens de kraan van badkamer Marin. Ook bronzen en gouden kranen hebben al snel een luxe uitstraling wat past bij deze stijl. Zijn deze prachtige gouden badkranen van Grohe bijvoorbeeld iets voor jou?

Kranen kopen?

Wil je een nieuwe kraan kopen of wil je meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van de Wooning vestigingen. Wooning biedt heel veel badkamer- en keukeninspiratie. Plan vrijblijvend een afspraak en vind jouw droombadkamer of -keuken. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken bij jou thuis. De badkamer- en keukenadviseurs van Wooning helpen jou graag met het kiezen van de juiste producten voor jouw interieurstijl.