Terug
Sluiten

Van kantoorpand naar familiehuis

Het sfeervolle herenhuis van familie Driehuizen deed jarenlang dienst als kantoor. “Ondanks de vloerbedekking en systeemplafonds zagen we het meteen: dit wordt ons droomhuis.“ Een badkamer en keuken misten nog in het pand. “Ik had dus helemaal de vrije hand, heerlijk. Samen met de adviseurs van Wooning hebben we er echt wat moois van weten te maken.”

Geen tierelantijntjes

“Ik houd niet van tierelantijntjes en rondslingerende spullen in de badkamer. In de hoge kasten naast de wastafels kunnen we gelukkig alles kwijt. Wel zet ik graag kaarsen weg. En mooie shampoo- of parfumflessen. Items die gezien mogen worden en sfeer toevoegen.”

“Dit moest de master bathroom worden, luxe, ruimtelijk en sfeervol”

Ochtendspits

Opvallend is de wasstraat-douche met dubbele douchekop. “Eigenlijk wilden we voor een enkele douche kiezen, maar in een gezin met zes kinderen schiet dat in de ochtenden gewoon niet op. We hebben boven gelukkig nóg een badkamer kunnen maken, ook dat scheelt. Door de glazen douchewand blijft het wel ruimtelijk.”

“We wilden eigenlijk voor een enkele douche gaan, maar met zes kinderen schiet dat ‘s ochtends gewoon niet op”

Het wastafelmeubel stelde Miranda zelf samen. “De onderkasten en waskommen zijn van Wooning, de houten plank bestelde ik los via internet. Ik werd er wel voor gewaarschuwd dat waskommen niet altijd praktisch zijn. Veel gespetter, lastig schoon te maken. Maar dat valt echt alles mee. Wel moeten de kleintjes nu nog op een krukje staan bij het tandenpoetsen.”

Mix van stijlen

In de badkamer vallen meteen de contrasten in kleur en materiaalgebruik op. Zwart staal naast warm hout en zandtinten. Stoer met een landelijke touch. Toch klopt het geheel als een bus. “Ik heb eigenlijk niet één duidelijke stijl en kies vooral voor wat ik mooi vind en wat goed voelt. Zonder dat het onrustig wordt. Juist de stijlcombinaties maken de badkamer heel ‘eigen’. Ik vind het niks als het zó uit een catalogus had kunnen komen.”

Het bad is Miranda’s favoriet. “Ik wilde graag een vrijstaand bad met staande kraan. Dat voelt lekker luxe en ruimtelijk. En er wordt heel veel gebruik van gemaakt. Vooral als het buiten kouder wordt, trek ik me hier graag terug. Muziekje erbij en relaxen maar.”

Ook je eigen droombadkamer?