Terug
Sluiten

Top 5 badkamertrends van 2019

Elk jaar komen er weer nieuwe badkamertrends bij. Deze trends bestaan vaak uit bepaalde stijlen, producten of andere toevoegingen die ervoor zorgen dat jouw badkamer er tiptop en modieus uitziet. Krijg jij een nieuwe badkamer of wil je deze vernieuwen en helemaal laten aansluiten op de laatste trends? Lees dan snel alles over de badkamertrends van 2019 in deze blog.

1. Portugese tegels voor meer kleur en sfeer

Tegels in de badkamer zorgen niet alleen voor een unieke, eigen stijl, ze voorzien de ruimte ook van extra veel sfeer. Dit geldt met name voor Portugese tegels, waar meer en meer vraag naar is in 2019. En terecht, met deze tegels kun je nagenoeg elke kant op en naar hartelust variëren, waardoor ze met elke badkamerstijl te rijmen zijn. Of je nu kiest voor een gehele wand of slechts een gedeelte, de tegels voegen iets ambachtelijks en bijzonders toe aan elke badkamer.

Portugese tegels bestaan uit de prachtigste kleuren en decoratieve afbeeldingen, patronen en schilderijen. De tegels zijn in verschillende groottes verkrijgbaar. Waar de kleine tegeltjes zorgen voor veel warmte, gezelligheid en kleur, kun je ook kiezen voor een wat grotere afmeting Portugese tegel. Deze voegen eveneens veel sfeer toe, maar ogen iets rustiger omdat er minder voegen te zien zijn. Een voorbeeld van een stijlvolle badkamer met Portugese tegels is badkamer Squire.

2. Natuurlijke tinten en materialen voor een echt wellnessgevoel

Het gebruik van natuurlijke tinten en materialen is altijd al populair geweest en blijft dat voorlopig nog wel even. Net als in een spa komt er in een natuurlijke badkamer een gevoel van weldadigheid en rust over je heen. Natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld steen, beton of hout. Bijpassende kleuren zijn warm en aards, zoals bruin, grijs of beige. Met een combinatie van deze materialen en kleuren creëer jij binnen een mum van tijd een natuurlijk sfeertje. Hoewel planten niet het eerste zijn waar je aan denkt bij het inrichten van je badkamer, zorgen deze voor een serene uitstraling. Daardoor zijn ze een perfecte toevoeging aan een natuurlijke badkamer. Een Wooning badkamer die voorzien is van natuurlijke kleuren en materialen is badkamer Larosa. Met de warme grijstinten en de houten badkamermeubels voel je in deze badkamer meteen een oase van rust.

3. Rechthoekige vormen zijn terug van weggeweest

Hoewel ronde, gestroomlijnde vormen nog steeds erg gewild zijn, zien we weer meer en meer rechthoekige, strakke vormen terug in de badkamer in 2019. Onder andere in de wasbakken, kranen en closetten zijn rechthoekige vormen erg populair. Ook rechthoekige accessoires zoals radiatoren of zelfs zeeppompjes zijn het helemaal in 2019. Vida is een voorbeeld van een badkamer waarin we veel strakke en rechthoekige lijnen terugzien: onder andere in de wasbak, doucheruimte en verschillende nisjes.

4. Laat je verwarmen door een heerlijke Sunshower

Een trend die al enige tijd in opmars is en alleen maar populairder wordt in de badkamer, is de Sunshower. Zoals de naam al zegt, is dit een douchecabine die tegelijkertijd fungeert als zonnebank. Met een Sunshower sla je twee vliegen in één klap: je bent tegelijkertijd heerlijk aan het douchen in een luxe cabine en voorziet je huid ook nog eens van een lekker tintje.

Naast een lekker kleurtje, zorgen de infraroodstralen van de Sunshower voor vele andere voordelen. Zo zorgt de warmte van een Sunshower voor pijnverlichting, kan het reumatische klachten verlichten, herstellen je spieren sneller na bijvoorbeeld een heftige workout of een blessure en reinigt de Sunshower je huid tot diep vanbinnen. Naast alle functionele voordelen heeft een Sunshower ook een erg luxe uitstraling, waardoor je jouw badkamer van een exclusief uiterlijk voorziet. Een voorbeeld van een stijlvolle en perfect geïntegreerde Sunshower is die in badkamer Forrest. 

5. Functionele en stijlvolle nissen

In 2019 vind je haast geen badkamer zonder een handige en elegante nis. Een nis is perfect om bijvoorbeeld je badkamerproducten in neer te zetten, maar ook om mooie accessoires in uit te stallen. Daardoor zijn ze zowel functioneel als stijlvol. Ze doorbreken bovendien de rechte vorm van je muur, wat zorgt voor een speels en stijlvol effect. Met een nis laat je jouw badkamer veel ruimtelijker ogen. Een voorbeeld van een badkamer waarin prachtige nissen verwerkt zijn, is badkamer Valdessa.

Kom langs en bekijk de trends met eigen ogen

Wil jij meer weten over de badkamertrends van 2019 en hoe je deze toepast of toevoegt in jouw badkamer? Kom dan langs in een van onze vestigingen, waar onze adviseurs je graag van advies voorzien en met plezier al je vragen beantwoorden. Kan jij niet meer wachten? Neem dan alvast een kijkje in onze uitgebreide en diverse badkamercollectie.