Terug
Sluiten

Tips bij het inrichten van je keukenkastjes

De keuken is een plek die vaak gebruikt wordt. Deze plek moet zowel functioneel als stijlvol zijn. Keukenkastjes zijn vaak rommelig en ongeorganiseerd. De grootste oorzaak hiervoor is te veel spullen en te weinig ruimte. Denk aan producten die over de datum zijn of die je dubbel in je kast hebt staan. Wil je van jouw keuken weer een stijlvolle, georganiseerde ruimte maken? Lees dan snel verder en ontdek welke tips handig zijn voor jou.
 

Opgeruimd staat netjes

Voordat je begint met het inrichten van je keukenkastjes is het goed om alle keukenspullen uit de keukenkastjes te halen. Begin met het weggooien van producten die over de datum zijn. Vervolgens maak je de keukenkastjes goed schoon, zodat je direct aan de slag kunt met het indelen van de kastjes.

Dus maak je sopje klaar, gooi de producten die over de datum zijn weg en creëer een opgeruimde, schone omgeving.

 

Dubbele besteklade

Heb je veel bestek in huis? Dan is een dubbele besteklade een handig optie voor jou. Met een dubbele besteklade kun je zelfs groot bestek, zoals opscheplepels of gardes kwijt.

Door de dubbele laag kun je deze grote benodigdheden bijvoorbeeld onderin plaatsen, terwijl je in de bovenste laag het kleinere bestek plaatst. Hierdoor heb je al je bestek overzichtelijk in een lade gecombineerd. Zo vind je jouw kaasschaaf, vorken, messen, lepels en gardes snel terug.

 

Draaiplateau

De lastigste plekken voor de inrichting van een keuken zijn meestal de hoeken. Een functionele oplossing is een draaiplateau. Door aan het draaiplateau te draaien zie je in een oogopslag bijvoorbeeld je pannen en potten. Ook zijn er handige uittrekbare plateaus verkrijgbaar, waardoor je je keukenblad vrijhoudt van keukenapparaten.Deze keukenapparaten kun je namelijk handig in deze uittrekbare plateaus bewaren. Op deze manier voorkom je een rommelige keuken en creëer je veel ruimte.

Meer inspiratie opdoen?

Benieuwd naar welke keukenkastjes er zijn en hoe je ze het beste in kan delen? Kom dan langs in een van onze Wooning vestigingen.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag. Ben je benieuwd naar andere keukentips of keukeninspiratie? Ook dan ben je van harte welkom!