Terug
Sluiten

Sunshower: het hele jaar zomer

In de winter zijn er minder zonuren in Nederland. Dat heeft effect op onze gezondheid. Met een Sunshower in je badkamer is dat verleden tijd! Ook het hele jaar zomer? In dit artikel lees je zeven voordelen.

1. UVB-licht tekort aanvullen

Licht speelt een grote rol in je gezondheid en vitaliteit. In Nederland hebben we hartje zomer gemiddeld 223 zonuren. In de winter blijven er hier nog maar 68 van over. Dat is best een groot verschil, vooral als je bedenkt dat we in de winter ook nog eens minder buiten zijn. Met een Sunshower met laag gedoseerd UV- en UVB-licht kan je dit tekort aanvullen.

2. Vitamine D-peil

80% Van onze vitamine-D halen we uit UVB-licht. Met een Sunshower kan je dit tekort opvangen.

3. Immuunsysteem boosten

Waarom is je vitamine-D op peil houden zo belangrijk? Je immuunsysteem gebruikt vitamine-D om bijvoorbeeld virussen te onderdrukken. 

4. Sterkere botten en tanden

Door je vitamine D gehalte op peil te houden zorg je voor een goede opname van calcium en fosfaat via de darmen. Zo worden je botten niet zacht en kunnen ze zichzelf na een breuk of scheurtje weer repareren.

Het gelukshormoon

UV-licht heeft een positief effect op de aanmaak van het gelukshormoon endorfine. Hierdoor ervaar je minder stress: de winterdip is zo verleden tijd!

Een gezonde teint

UV-licht zorgt voor de aanmaak van pigment, wat de huid dikker maakt. Een mooie teint én beter beschermd tegen de zon.

Huidklachten verminderen

Laag gedoseerd UVB-licht kan positief zijn voor huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem, zonneallergie en vitiligo. 

Haal de energie van de zon in huis, ook in de winter.

Bron: sunshower.eu