Terug
Sluiten

Sfeerverlichting in de keuken en badkamer

Niets is fijner dan stijlvolle sfeerverlichting tijdens een avondje bankhangen of een heerlijke badsessie. Sfeerverlichting kun je op diverse manieren creëren in jouw woning. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle verlichting onder jouw keukenkastjes of sfeerverlichting geïntegreerd in jouw badkamerspiegel. Ben je benieuwd of sfeerverlichting in de badkamer of keuken bij jou past en wat de mogelijkheden zijn? Lees dan snel verder en ontdek het bij Wooning.

 

Verlichting achter of onder een object

Het plaatsen van verlichting achter of onder een object zorgt voor extra sfeer in de ruimte. Wanneer je kiest voor verlichting onder of achter een object, zal dit object namelijk naar voren springen en lijken los te komen van de muur. Dit brengt een luxe en stijlvolle uitstraling naar de ruimte. Uiteraard heeft het plaatsen van verlichting in de keuken of badkamer onder een object ook zijn praktische voordelen. De keukenkast verlichting schijnt in dit geval namelijk op het aanrechtblad of wastafelmeubel, waardoor bijvoorbeeld het bereiden van producten eenvoudiger wordt.

Ook kun je ervoor kiezen om LED-verlichting in de greeplijsten van je keuken en het kookeiland te plaatsen. Het lijnenspel van je keuken wordt zo perfect benadrukt. En doordat je de verlichting (meestal) kunt dimmen, bepaal je zelf de sfeer.


Spiegelverlichting in de badkamer

Verlichting rondom de spiegel in de badkamer is onmisbaar. Je maakt je hier namelijk klaar voor de dag, waardoor het belangrijk is dat je voldoende licht tijdens dit moment hebt. Vele spiegels zijn voorzien van geïntegreerde of opbouw verlichting.

Deze spiegelverlichting is niet alleen erg praktisch, maar zorgt ook voor extra sfeer in de ruimte. Deze verlichting in de badkamer is namelijk vaak relatief klein. Hierdoor is deze verlichting uitermate geschikt als sfeervolle verlichting tijdens een rustgevende badsessie.


Sfeerverlichting in een nis

Net als met verlichting achter of onder een object, creëer je met verlichting in een nis ook extra diepte. Sfeerverlichting in een nis zorgt ervoor dat de diepte van een nis extra wordt benadrukt. Voorzie deze nis bijvoorbeeld van spotjes voor in de badkamer.

Plaats een stijlvolle plant of accessoires in de nis en laat deze extra opvallen met de sfeerverlichting. Zet de grote badkamerlamp uit en de sfeerverlichtingen in de spiegel en de nis aan en geniet van een sfeervolle, warme ruimte.

Hanglampen

Steeds vaker wordt er gekozen voor hanglampen in de keuken en de badkamer. De industriële interieurstijl is namelijk razend populair en deze manier van verlichting past daar uitstekend bij. Hanglampen in de industriële keuken zorgen voor extra sfeer in de ruimte. Deze verlichting is daarnaast volledig aan te passen naar jouw wensen. Zowel heldere, warme als gekleurde verlichting is hierbij mogelijk. Hanglampen zijn in de badkamer minder gebruikelijk aangezien niet alle hanglampen bestand zijn tegen water. Gelukkig zijn er een aantal waterbestendige hanglampen die geschikt zijn voor in de industriële badkamer.

Advies over sfeervolle verlichting?

Advies over een passend lichtplan? Onze adviseurs denken graag met je mee en zorgen altijd voor een perfecte inpassing in jouw interieur. Plan vrijblijvend een afspraak en ontvang vrijblijvend advies. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken bij jou thuis. De adviseurs van Wooning helpen jou graag met het kiezen van de juiste producten en geven je een geheel vrijblijvend advies.