Terug
Sluiten

Badkamer schoonmaaktips

Aangezien de badkamer een ruimte is waar je dagelijks gebruik van maakt, is het belangrijk dat je deze goed reinigt. Naast het schoonhouden van de ruimte, dien je de badkamer ook regelmatig een grote reinigingsbeurt te geven. Denk aan het ontkalken van de douche, het schoonmaken van de filters en het poetsen van de voegen. Wij lichten uit hoe je snel en eenvoudig jouw badkamer schoonmaakt. Ben je benieuwd naar de schoonmaaktips van Wooning? Lees dan snel verder. Wooning licht een aantal praktische tips voor je uit in deze blog.

 

Het ontkalken van de badkamer

Het ontstaan van kalk in de badkamer is vrijwel onvermijdelijk. In kraanwater zit namelijk kalk. Wanneer je de douche, het bad of de wasbak niet goed droog maakt na gebruik, zal het kalk zich hechten op het oppervlakte. Tegenwoordig zijn veel sanitaire producten voorzien van een antikalkbehandeling. Dit houdt in dat de producten een gladde toplaag bevatten, waar kalk zich minder snel aan zal hechten. Wanneer je deze producten ook nog eens dagelijks droog houdt, krijgt kalk nauwelijks een kans om zich te hechten aan het oppervlak. Heb je toch last van kalk in jouw ruimte? Spray het oppervlakte dan in met een ontkalker. Laat het een kwartiertje intrekken en spoel het vervolgens af met heet water. Jouw badkamer straalt weer als nieuw!

Putjes ontstoppen

Heb je wel eens last van een verstopt doucheputje of een verstopte afvoer van de wastafel? Dit kan komen doordat vuil, haren en shampooresten zich ophopen in de afvoer. Zeker wanneer je lange haren hebt, zal dit vaak voorkomen. Door het putje regelmatig te ontstoppen zul je voorkomen dat bijvoorbeeld jouw inloopdouche zorgt voor een volledig natte badkamer. In diverse drogisterijen en supermarkten kun je ontstoppende middelen kopen voor jouw afvoeren. Echter zijn dit vaak gevaarlijke chemische middelen die erg slecht zijn voor het milieu. Je kunt het putje ook heel eenvoudig met andere producten schoonmaken. Zorg ervoor dat het rooster van het verstopte doucheputje los is. Soms heb je hier een schroevendraaier voor nodig. Haal alle troep uit het putje en strooi een flinke hand soda in het putje. Giet er vervolgens een liter kokend water achteraan. Laat dit 5 minuten intrekken en herhaal eventueel bij onvoldoende resultaat. Het water zal hierdoor weer goed door kunnen lopen!

Vieze voegen schoonmaken doe je zo

Ook de voegen tussen de tegels hebben regelmatig een reiniging nodig. Zeker wanneer je lichte voegen hebt zul je het verschil na een schoonmaakbeurt goed zien. De voegen maak je eenvoudig schoon door gebruik te maken van een toiletreiniger. Breng dit aan op de vieze voegen en schrob de voegen met een oude tandenborstel. Eventueel kun je ook schoonmaakazijn in plaats van toiletreiniger gebruiken. Je bent er misschien wel een tijd mee bezig, maar de badkamer zal hierna weer extra stralen!

Filter badkamer schoonmaken

Wat veel vergeten wordt tijdens het reinigen van de badkamer zijn de filters van de afzuiging. De afzuiging zorgt voor een snelle afvoer van stoom en koude lucht. In de lucht is veel stof aanwezig, waardoor de filter vies zal worden. Wanneer de filter vies is zal het stof zich alsnog door de hele badkamer verspreiden. Probeer één keer in de maand de filter van het plafond los te maken, af te stoffen en te spoelen onder de kraan. Maak vervolgens de filter goed droog en plaats het terug. Kortom, een kleine handeling, maar erg belangrijk!

Meer advies of inspiratie?

Wil je meer inspiratie of advies ontvangen voor jouw badkamer? Kom dan langs in een van de Wooning vestigingen en ontvang de beste tips voor het onderhouden van jouw badkamer of keuken. Ook ben je hier aan het juiste adres voor inspiratie voor een nieuwe badkamer of keuken. De adviseurs van Wooning helpen jou graag en geven je een geheel vrijblijvend advies. Wil je inspiratie opdoen vanaf huis? Bestel dan het gratis magazine of ontdek de andere blogs van Wooning.