Terug
Sluiten

Genoeg planten? Nooit!

Ken je dat gevoel wanneer familie en vrienden over de vloer komen en je steeds weer moet uitleggen waarom je huis net een jungle lijkt? Dat komt doordat planten in huis een natuurlijke omgeving creëren en daarnaast zorgen planten voor een boost van het zuurstofgehalte in huis. Hoe meer planten, hoe beter.

Ook in de badkamer zijn planten een trend en het geeft jouw badkamer een wellness-uitstraling. Je komt gelijk tot rust in een badkamer met planten. Welke planten zijn geschikt en geven je badkamer de ultieme ontspannen uitstraling? Je leest het hier.

Graslelie

Deze plant staat ook bekend als de ‘Spinnenplant’. Waar je deze plant ook neerzet, hij heeft het naar zijn zin in zowel de zon als de schaduw.

De graslelie heeft twee keer per week water nodig. De graslelie zuivert de lucht van formaldehyde en koolmonoxide.

Als de graslelie goed verzorgd wordt door deze twee keer per week water te geven, groeien er nieuwe mini plantjes in de pot. Deze kun je vervolgens in een andere pot zetten en op een andere plek in het huis neerzetten.

Aloë Vera

De stevige Aloë Vera is een fijne toevoeging in je badkamer. Voor de Aloë Vera maakt het niet uit waar hij geplaatst wordt. Hij geniet van zowel donkere als lichte badkamers.
 

Pas alleen op dat je de plant niet te veel water geeft. De kluit mag zelfs iets indrogen tussen de gietbeurten in. Daarnaast heeft de Aloë Vera een geneeskrachtige werking. De ontgiftende werking is zeer prettig als bodylotion op de huid.
 

Lepelplant

Gifstoffen in de lucht worden direct verwijderd met de lepelplant. De lepelplant komt oorspronkelijk uit het Amazonegebied en houdt dan ook van vochtige ruimtes en heeft maar weinig zonlicht nodig. Om de witte bloemetjes tot leven te laten komen is het goed om de lepelplant twee keer per week water te geven. Deze plant heeft liever te veel dan te weinig water.

Orchidee

Breng je badkamer tot leven door het toevoegen van kleurrijke, elegante orchideeën. Deze planten zijn een lust voor het oog. Zet de orchidee wel voor het raam, aangezien deze veel licht nodig heeft. Vul de pot regelmatig bij met kraanwater.

Varens

Deze plant geniet van een hoge luchtvochtigheid. Welke plek is dan geschikter voor deze plant dan jouw badkamer? De varen is daarnaast eenvoudig te verzorgen. Sproei er een paar keer per week overheen in plaats van water toevoegen bij de kluit. Hierdoor zal de varen lang stralen in je badkamer.

Kentia Palm

De Kentia Palm is een grotere plant die je op de grond kan plaatsen. Heb je een lege plek in de badkamer, dan geeft deze plant een mooie invulling van de ruimte. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en heeft een zuiverende werking. Deze plant is dan ook een ideale plant voor in de grotere badkamers.

Daglicht

Een plant heeft licht nodig om te kunnen groeien. Heeft jouw badkamer helemaal geen daglicht? Dan kun je het beste een kunstplant neerzetten.

Zonder daglicht kan geen enkele plant overleven. De kunstplant biedt hetzelfde levendige effect met minder onderhoud.

Meer inspiratie voor jou

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw badkamer? Bestel dan nu ons gratis magazine vol met badkamer ideeën.

Bekijk de badkamercollectie en lees de ervaringen van onze klanten.