Terug
Sluiten

Natuurlijke materialen in de keuken: sfeervol en uniek

Natuurlijke materialen in de keuken zijn populairder dan ooit en dat is niet zonder reden. Door natuurlijke materialen te gebruiken in de keuken creëer je een warme, aangename sfeer. Daardoor wordt jouw keuken een heerlijke plek om in te koken en gezellig bij te kletsen.
Benieuwd hoe jij die natuurlijke look naar jouw keuken brengt? Lees dan snel verder.

Waarom natuurlijk materiaal?

Natuurlijk materiaal ademt sfeer en warmte uit. Het maakt je keuken gezelliger en met al dat natuurlijk schoon om je heen kom je helemaal tot rust. Niets maakt een keuken serener dan het gebruik van natuurlijke producten.

Een ander voordeel is dat natuurlijk materiaal altijd uniek is. Omdat dit door de natuur gemaakt is, is elk product anders. Er is geen enkele textuur of kleur precies hetzelfde als een ander. Daardoor ben jij altijd voorzien van een origineel en excentriek keukenblad, kastje of accessoire.

Welke natuurlijke materialen zijn er?

Er zijn ontzettend veel natuurlijke materialen, allemaal met hun eigen voordelen, uitstraling en toepassing. Zo wordt er bijvoorbeeld voor aanrechtbladen veel gebruik gemaakt van beton, leisteen, graniet of marmer. Voor keukenkastjes is hout een perfect materiaal, dat voor een warme en fijne uitstraling zorgt. Naast het keukeninterieur zijn natuurlijke materialen nog op veel meer manieren te integreren in jouw keuken.

Zo kun je ook kiezen voor een stenen muur om een warme sfeer te creëren. Natuurlijke accessoires zijn net een stapje minder heftig dan een compleet natuurlijk keukeninterieur, maar voegen desalniettemin veel sfeer toe. Denk bijvoorbeeld aan houten plankjes, gouden of bronzen potten, bakjes of bestek of marmeren schalen. Door kleine dingen toe te voegen maak je al een groot verschil en maak je van jouw keuken een nog fijnere plek

Een perfect natuurlijk product voor elke stijl

Welk natuurlijk materiaal het beste bij jou past is ook erg afhankelijk van jouw smaak en huidige interieur. Ben jij fan van de landelijke keukenstijl? Dan is hout een goede match. Zelfs wanneer je hebt bepaald dat je voor hout gaat, is de keuze nog enorm. Er zijn zoveel verschillende houtsoorten, in diverse kleuren en met uiteenlopende nerven en structuren. Hou jij meer van modern of industrieel? Dan zijn materialen als beton, marmer en steen een passende optie.

Om een nog uniekere keuken te creëren kan je er ook voor kiezen om te combineren met verschillende, natuurlijke materialen. Zo steekt hout bijvoorbeeld erg mooi af bij natuursteen. Ook de combinatie van metaal, dat een modern karakter heeft, en hout, dat landelijkheid en warmte uitstraalt, zorgt voor een bijzonder gezicht. Laat je vooral niet beperken door te denken dat je gehele keukeninterieur in één lijn moet zijn: de meest bijzondere sfeer ontstaat vaak wanneer je allerlei materialen hand in hand laat gaan met elkaar.

Benieuwd naar natuurlijke materialen in de keuken?

Wil jij graag wat voorbeelden zien van natuurlijke materialen in de keuken? Bestel dan eens ons gratis keukenmagazine. Deze staat boordevol inspiratie en voorbeelden van keukens met een natuurlijk karakter. Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van jouw droomkeuken? Kom dan ook eens langs in een van onze vestigingen. Onze adviseurs geven je vrijblijvend advies en beantwoorden met plezier al je vragen.