Terug
Sluiten

Mix en match jouw perfecte wastafel

Wanneer je op zoek bent naar een wastafel wil je natuurlijk dat deze precies aansluit bij je persoonlijke stijl. Daarom kun je de badkamermeubelen van Wooning zelf uitzoeken en praktisch indelen zoals je wilt. Het badkamermeubel is vaak dé eyecatcher van je badkamer en wij begrijpen dan ook hoe belangrijk het is dat deze bij jouw interieur past. Je gebruikt het badkamermeubel namelijk meerdere keren op een dag om je handen te wassen, je tanden te poetsen, je haren te verzorgen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wil je weten hoe je jouw ideale wastafel samenstelt? Lees dan snel verder en ontdek het bij Wooning.

Keuze uit verschillende wastafels

De wastafel is een belangrijk onderdeel bij het samenstellen van je ideale badkamermeubel. In het assortiment van Wooning vind je diverse mogelijkheden qua vorm, materiaal en afmetingen. Houd je van vierkant of rond? Wil je een wastafel van beton of keramiek? Dit zijn allemaal opties die meespelen in jouw keuze. Keramiek is het meest gangbare materiaal voor een wastafel. Het is zeer sterk en krasbestendig.

Voor het creëren van een industriële of design badkamerstijl is het prachtig om een koperen of gouden wastafel te plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om een stijlvolle opbouwkom te plaatsen. Je creëert hiermee een speelse sfeer in de badkamer. Combineer de opbouwkom met een houtlook wastafelmeubel voor het creëren van een natuurlijke, wellness sfeer.

 

Ga voor een passende kraan

De keuze voor een kraan hangt af van de stijl van je badkamer. Heb je een klassieke badkamerstijl? Kies dan voor een ronde variant. Heb je een moderne badkamerstijl? Dan staat een rechthoekige kraan het beste bij jouw interieur. Naast de keuze welke kraan je daadwerkelijk het mooiste vindt, is het ook belangrijk om naar het praktische aspect te kijken. Als je regelmatig een emmer met water wilt vullen onder de kraan, kies dan voor een exemplaar met een hoge uitloop.

Als je de kraan enkel wilt gebruiken voor het wassen van je handen, dan is een kraan met een lage uitloop wellicht een betere optie voor je.  Ook de kleur van de kraan speelt een grote rol in het samenstellen van je ideale wastafel. Zo zorgt een zwarte kraan voor een industriële, moderne uitstraling, terwijl een chromen kraan zorgt voor een klassieke uitstraling.

Voldoende opbergruimte

Een goed wastafelmeubel kan niet zonder voldoende opbergruimte. De wastafelmeubels van Wooning zijn dan ook verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat je gegarandeerd een wastafelmeubel vindt die in jouw badkamer past. Ook kun je zelf kiezen of je één of twee lades wilt, diep of ondiep en met of zonder lade-indeling. De wastafelmeubels zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals marmer, hout of natuursteen. Match je marmeren wastafelmeubel bijvoorbeeld met een prachtige betonnen wastafel voor een stoer, doch luxe geheel.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je een nieuw badkamermeubel kopen of meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van de Wooning vestigingen. Bij Wooning vind je veel badkamer- en keukeninspiratie! Plan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs en creëer jouw droombadkamer.