Terug
Sluiten

Creëer jouw ideale badkamer en keuken met een moodboard

Ben jij bezig met het restylen of ontwerpen van jouw badkamer of keuken? Dan kan het dat je soms door alle bomen het bos niet meer ziet. Er dienen natuurlijk verschillende onderdelen terug te komen in je badkamer en keuken en die zijn dan ook nog eens verkrijgbaar in oneindig veel kleuren, vormen en maten. Daarom is het belangrijk om te bepalen wat jij mooi vindt en wat goed aansluit bij de rest van jouw interieur. Een moodboard helpt hierbij en zorgt ervoor dat jij een woonmagazine waardig eindresultaat creëert. Benieuwd hoe je een moodboard maakt? Wij zetten de belangrijkste stappen voor je op een rijtje.

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een bord waarop je verschillende afbeeldingen plakt. Op deze afbeeldingen staan in dit geval bijvoorbeeld badkamers, keukens, of onderdelen hiervan die jou aanspreken en jij mooi vindt. Een moodboard hoeft niet letterlijk een bord te zijn, maar kan je ook digitaal maken. Op het moodboard zie je ook goed of wat jij mooi vindt bij elkaar past. Het is namelijk wel belangrijk om uiteindelijk een mooie eenheid te creëren in alle ruimtes van jouw woning.

1. Doe inspiratie op

Het allerleukste van het maken van jouw moodboard is het opdoen van inspiratie. Hiermee kom je er namelijk precies achter wat jij mooi vindt en wat jou aanspreekt. Blader bijvoorbeeld door ons gratis magazine wat boordevol ideeën staat. Je kan ook een kijkje nemen bij onze badkamer- en keukenstijlen en kijken welke je bevallen. Als je erachter bent welke badkamer of keukenstijl jou aanspreekt, kan je namelijk ook gerichter gaan zoeken naar dingen die jij graag in je keuken of badkamer zou terugzien. Ook op Pinterest kan je oneindig rondkijken en verschillende afbeeldingen vinden van keukens. Knip uit wat je mooi vindt of sla de afbeeldingen op op je pc. Niet alleen afbeeldingen van keukens, maar ook bepaalde kleuren, materialen en vormen die jij graag zou terugzien in je badkamer of keuken kan je opslaan.

2. Ga op onderzoek uit naar bepaalde onderdelen

Er zijn een aantal onderdelen die in elke badkamer of keuken terugkomen. Denk aan werkbladen in de keuken en wastafels of sanitair in de badkamer. Vloeren en kasten komen terug bij zowel de badkamer als de keuken. Om met jouw moodboard al een wat realistischer beeld te scheppen, raden we aan om ook op zoek te gaan naar afbeeldingen van deze vaste onderdelen en te kijken welke soort of stijl van deze elementen jouw voorkeur genieten.

3. Kijk naar de rest van je interieur

Kijk vervolgens naar wat je al wél hebt. Is jouw woonkamer uitgevoerd in een bepaalde stijl? Dan is het mooi deze ook enigszins aan te laten sluiten bij de keuken. Op die manier creëer je een mooie eenheid. Kijk dus goed naar de kleuren, het type meubels en de uitstraling die jij al in je huis hebt. Er zijn bijvoorbeeld ook kasten die geschikt zijn voor zowel de keuken als de badkamer. Dit kan al een beetje als kompas dienen in de zoektocht naar jouw ideale, nieuwe keuken of badkamer. Wellicht zorgt dit er ook voor dat er al een aantal van jouw ideeën afvallen, wat het gemakkelijker maakt om keuzes te maken.

4. Maak een selectie

Wellicht dat je inmiddels al ontzettend veel afbeeldingen hebt verzameld. Leg alles dan eens naast elkaar en kijk of het bij elkaar en jouw huidige of gewenste woonstijl past. Kies de afbeeldingen die jij het allermooiste vindt en ook niet ‘met elkaar vloeken’. Op basis hiervan maak je een selectie van afbeeldingen.

5. Selectie klaar? Plakken maar!

Hierna wordt het tijd om jouw moodboard echt te gaan inrichten! Plak (digitaal) jouw geselecteerde afbeeldingen op het board. Als je jouw moodboard echt een stijlvolle weergave wilt laten zijn van jouw droombadkamer of -keuken, let je bij het maken van jouw moodboard ook op de compositie van waar je welke afbeelding plakt. Wissel grote met kleine afbeeldingen af en maak een heus kunstwerk van je moodboard.

Maak van jouw moodboard een 3d ontwerp

Ben jij helemaal tevreden met jouw moodboard? Dan kan je deze gaan omzetten in een 3d ontwerp. Bij Wooning maak je eenvoudig jouw 3d badkamerontwerp of 3d keukenontwerp. Met behulp van onze ontwerptool creëer je een realistische weergave. Voldoet deze aan al jouw eisen en wensen? Dan is het handig om deze uit te printen en mee te nemen naar een van de adviseurs van Wooning. Zo hebben zij een helder beeld van hoe je jouw badkamer of keuken wilt stylen en wordt het nog makkelijker om tot het perfecte eindresultaat te komen. Zowel voor jouw badkamer- als keuken kan je bij ons terecht: wij hebben namelijk alles voor beide ruimtes onder één dak.

Maak een afspraak met een van onze specialisten

Onze adviseurs staan voor je klaar en brengen jouw woonideeën tot leven in een 3D ontwerp. Om er zeker van te zijn dat we álle tijd voor je kunnen maken, op een tijdstip dat jou past, maak je een afspraak met een adviseur naar keuze.