Terug
Sluiten

Inspiratie voor een praktische bijkeuken

 

1. Washok

Het washok, een plek waar je wekelijks tijd besteed. Wel zo fijn als deze ruimte zo functioneel mogelijk is. Plaats bijvoorbeeld de wasmachine en droger op hoogte in een kast. Fijn voor je rug tijdens het uitladen. Pro tip: zorg dat de deuren zo worden geplaatst dat je makkelijk kan overladen van de wasmachine naar de droger. Gaan beide deuren naar dezelfde kant open? Kijk dan even in de handleiding, bij de meeste machines kan je de deur van kant verwisselen!

Een andere fijne tip is om je wasmanden weg te werken in een kast of lade. Zo zijn deze altijd uit het zicht. Liever losse wasmanden? Gebruik de ruimte onder je verhoogde machines om je wasmanden op te bergen.

Ontwerp jouw ideale bijkeuken zelf

2. Plek voor alle schoenen en jassen

In veel huishoudens een terugkerende ergernis: rondslingerende schoenen. Maak van de ruimte in je bijkeuken gebruik door een schoenenkast te verwerken in één van de kasten. En hang de jassen die je minder vaak gebruikt ook in een kast, of wissel af met zomer- en winterjassen. Zo blijft er aan de kapstok altijd ruimte voor de jassen van je gasten.

3. Extra bergruimte

Nooit genoeg ruimte in je huis. Ontspullen is een optie, maar extra kasten zijn altijd fijn. Gebruik je bijkeuken bijvoorbeeld voor het opbergen van je stofzuiger, strijkplank en andere schoonmaakmiddelen. Ook deze kunnen weg worden gewerkt in een kastenwand, zo staan ze altijd uit het zicht. 

4. De hond

De vierde in de rij hoort wellicht in de categorie extra luxe: een douche voor je hond. Zeker na een lange herfstwandeling kan het fijn zijn om een plek te hebben waar je de vieze poten van je hond kunt afspoelen. Door een grote wasbak in je bijkeuken te plaatsen, creëer je meteen een wasplaats voor je hond. Ook fijn: de wasbak is op hoogte. Dus bukken is niet nodig. Een extra wasbak met kraan is ook fijn voor je handwas.

Ook van woonhuis naar droomhuis?

5. Het verlengde van je aanrecht

Heb je een grote ruimte? Gebruik de bijkeuken dan als verlengde van je aanrecht. Geef je keukenapparatuur dat veel plek in beslag neemt een permanente plek. Zoals je juicer, blender of andere apparaten die je veel gebruikt. 

Kleed je bijkeuken gezellig aan met wat planten en je wilt er nooit meer weg! Nee geintje, maar het huishouden doen wordt er zo wel een stuk leuker van.