Terug
Sluiten

Spoiler-alert: Greepjes zijn helemaal in!

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor grepen op kastjes: zowel in de keuken als in de badkamer. Met grepen kun je namelijk de uitstraling in de ruimte bepalen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om greepjes te gebruiken in jouw keuken of badkamer? Lees dan snel verder en ontdek het bij Wooning.

Grepen versus greeploos

Tegenwoordig zie je vaak greeploze keukens en badkamermeubels die erg modern, ruimtelijk en strak ogen. Naast dat ook greeploze keukens en greeploze badkamermeubels stijlvol en functioneel zijn, hebben greepjes een aantal voordelen ten opzichte van greeploze meubels. Zo is het bijvoorbeeld makkelijker om met minder kracht een deurtje of lade te openen met greepjes. Daarnaast zijn greeploze meubels in de meeste gevallen duurder dan meubels met grepen.

Tot slot hebben kasten en laden meer opbergruimte wanneer zij greepjes hebben. Dit komt doordat de techniek achter greeploze laden en deurtjes meer ruimte in beslag neemt omdat de lijsten onder het werkblad zitten. Allemaal redenen om te kiezen voor een keuken of badkamer met traditionele grepen. Gebruik de grepen om de uitstraling in een ruimte te bepalen. Per interieurstijl hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

 

Industriële keukens en badkamers

De industriële keuken- en badkamerstijl kenmerkt zich door zijn robuuste vormgeving en stoere uitstraling. Materialen die hierin vaak terugkomen zijn roestvrij staal, hout, beton en natuursteen. Zwart, bruin, grijs en wit zijn de kleuren die je vaak terug zult vinden in de industriële keuken- en badkamerstijl.

De uitstraling van een ruimte wordt vaak benadrukt door de details: in dit geval de greepjes. Dus wil jij de industriële look optimaliseren? Kies dan voor zwarte, stoere grepen. Hierbij is matzwart echt de winnaar. De matzwarte handgrepen zijn een mooi contrast tegen bijvoorbeeld (massief) houten of grijze meubelen.

Moderne keukens en badkamers

Geniet van een strak en minimalistisch uiterlijk met een moderne keuken of badkamer. Het is een rustgevende plek met een ruimtelijke sfeer en strakke afwerkingen. Met de moderne interieurstijl wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van symmetrie en een strak lijnenspel. Maak op de juiste manier gebruik van greepjes om de moderne look af te maken. Het gebruik van grepen wordt voornamelijk gebruikt in moderne badkamers.

In de moderne badkamer wordt vaak een modern badkamermeubel met lange, zilveren grepen geplaatst. Hierdoor vallen de rechte grepen niet op en smelten ze als het ware samen met het meubel. Wil jij moderne grepen in jouw keuken? Ga dan voor een neutrale kleur en een minimalistisch design. Denk hierbij aan een zilveren, rechthoekige greep.

Landelijke keukens en badkamers

De ruimte die een gezellig en warme sfeer uitstraalt: de landelijke keuken- en badkamerstijl. In de landelijke stijl wordt veelvuldig gebruik gemaakt van warme kleuren en natuurlijke materialen. Het leuke van de landelijke interieurstijl is dat je het goed kunt combineren met andere interieurstijlen. Zo voeg je eenvoudig robuuste of moderne elementen toe in een landelijke stijl.

Maar als je voor de volledige landelijke sfeer gaat, kies dan voor sierlijke en robuuste grepen. In de landelijke stijl mogen de grepen juist heel erg opvallen. Of kies juist voor sierlijke, witte knoppen. De mogelijkheden bij de landelijke stijl zijn erg divers, dus doe daar vooral je voordeel mee. Kies dus de greepjes die het effect creëren waar jij naar op zoek bent. 

Meer inspiratie opdoen?

Wil jij meer Wooning inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag bijvoorbeeld geheel vrijblijvend het gratis inspiratiemagazine van Wooning aan. Hierin staan pagina’s boordevol trends, tips en inspiratie van alle badkamer- en keukenstijlen. Wil je liever langskomen? Dat kan natuurlijk ook! Kom gerust langs in één van onze vestigingen voor veel keuken- en badkamerinspiratie. Ook voor op maat gemaakt advies ben je bij ons aan het juiste adres. Maak een afspraak met één van onze ervaren adviseurs voor deskundig advies. Bij Wooning word je persoonlijk geholpen. De adviseurs luisteren naar jouw wensen en helpen je graag bij het realiseren van jouw droomwoning.