Terug
Sluiten

De vloertrends van 2022

Marmerlook, visgraat, houtlook, PVC of betonlook? Voor welke vloertrend van 2022 ga jij? De vloer bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in de woning. Daarom is het belangrijk dat deze goed aansluit bij jouw interieurwensen. Naast de esthetische belangen is het ook fijn als een vloer makkelijk te onderhouden is en lang meegaat. Bij Wooning laat je je inspireren door de vloertrends van 2022!

Marmerlook tegels

Marmerlook tegels is dé trend in de luxe en moderne interieurs. Marmerlook tegels hebben dezelfde uitstraling als echt marmer en hebben vele voordelen. Deze tegels zijn gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. Ten opzichte van echt marmer zijn de marmerlook tegels minder gevoelig voor krassen, vlekken of zuurhoudende middelen.

Daarnaast zorgen de tegels voor een natuurlijke en elegante sfeer in de woning. Marmerlook tegels ogen modern en worden vaak geassocieerd met luxe en comfort. De tegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Houtlook tegels

Wil je een warme en natuurlijke uitstraling toevoegen aan jouw woning? Kies dan voor houtlook tegels. Houtlook tegels zijn erg populair vanwege de prachtige uitstraling en de praktische voordelen. De houtlook tegels geven een warm en sfeervol gevoel en zijn erg praktisch in onderhoud. Een echte houten vloer mag je bijvoorbeeld niet te nat maken bij het dweilen en beschadigen snel. Houtlook tegels kunnen vrijwel overal tegen. Daarnaast kun je met houtlook tegels gewoon gebruik maken van vloerverwarming.

Houtlook tegels zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Ook qua kleuren kun je alle kanten op. Hierdoor creëer je zelf je gewenste stijl. Zeker in landelijke interieurstijlen komt deze warme tegel perfect tot zijn recht.

PVC

PVC vloeren worden gemaakt van kunststof. De afkorting staat voor PolyVinylChloride. PVC vloeren lijken erg op laminaat vloeren. PVC vloeren zijn, in tegenstelling tot laminaat, flexibel en zacht. Er bestaan twee type PVC vloeren, namelijk de Plak PVC en Click PVC. Plak PVC vloeren worden verlijmd op de ondergrond. Click PVC is iets minder flexibel en wordt net als laminaat aan elkaar geklikt.

Een groot voordeel van PVC is dat je hier alle kanten mee op kunt. PVC vloeren zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten planken. Lang, smal, breed; je hebt het allemaal. Ook kun je PVC makkelijk in visgraat structuur leggen; een erg populaire trend in 2022! PVC heeft daarnaast als voordeel dat het geluidsdempend is en de omgevingstemperatuur aanhoudt. PVC is gemakkelijk in onderhoud.

Betonlook tegels

De betonlook tegel is een prachtige trend die we voornamelijk terugzien in industriële interieurstijlen. De tegels hebben een robuuste en stoere afwerking, door de grijze kleur en het ruwe structuur. Betonlook tegels hebben een natuurlijke uitstraling en zijn in diverse tinten en formaten verkrijgbaar. Waar je bij een betonnen gietvloer erg moet oppassen met krassen en vlekken, zijn betonlook tegels erg praktisch in onderhoud.

Gekleurde visgraat tegels

Visgraat is dé trend van 2022. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer en badkamer zien we deze trend terugkomen. Bij visgraat tegels worden de tegels in een hoek van 90° schuin en haaks tegen elkaar geplaatst. Dit legpatroon lijkt op de graat van een vis. Het legpatroon zorgt voor een speelse uitstraling in de ruimte. Daarnaast kun je met visgraat qua kleuren en formaten alle kanten op!

Meer advies of inspiratie?

Wil je meer inspiratie voor jouw vloer? Bestel dan het gratis magazine of ontdek de andere blogs van Wooning. Hier bekijk je de nieuwste keuken- en vloertrends. Of blader door onze online trendboeken voor inspiratie en de mooiste trends op het gebied van keukens, badkamers en tegels.