Terug
Sluiten

De mooiste spoelbakken in de keuken

Een spoelbak is onmisbaar in iedere keuken. Je gebruikt dit dagelijks als hulpmiddel om je handen te wassen, vaat schoon te maken of je eten voor te bereiden. Je kunt dus zeggen dat een spoelbak vooral erg praktisch is. Maar wat praktisch is, kan ook heel mooi zijn. Tegenwoordig zijn spoelbakken verkrijgbaar in diverse soorten materialen, kleuren, vormen en formaten. Zo is er voor iedere stijl wel een spoelbak verkrijgbaar. Je kunt een spoelbak stijlvol aan laten sluiten op jouw keukenblad. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om van jouw spoelbak een echte blikvanger te maken door af te wijken van de rest van je keuken. Waar je ook voor kiest, bij Wooning is alles mogelijk. Wil je meer weten over de mogelijkheden van spoelbakken? Lees dan verder, we vertellen je er graag meer over.

Verschillende soorten spoelbakken

Als je een spoelbak voor je keuken wilt aanschaffen, is het handig om als eerste te kijken wat voor soort spoelbak je wenst. Kortweg zijn er drie verschillende soorten spoelbakken: inbouw, opbouw en onderbouw spoelbakken. Een inbouw spoelbak zit naadloos verwerkt in het keukenblad. Doordat de spoelbak is ingebouwd, ontstaat er een strakke spoelbak met een stijlvolle uitstraling. Je behoudt hiermee een vlak oppervlakte en daardoor is de spoelbak ook gemakkelijk schoon te maken.

Daarnaast behoort een opbouw spoelbak ook tot de mogelijkheden. Hierbij ligt de spoelbak op het aanrechtblad. Het nadeel hiervan is dat het lastiger schoon te maken is door de rand die er met de spoelbak ontstaat. Een opbouw spoelbak heeft echter ook een groot voordeel, namelijk dat deze eenvoudig te vervangen is door een nieuwe spoelbak. Allerlaatst is een onderbouw spoelbak ook een optie. De spoelbak zit hierbij onder het aanrechtblad verwerkt. Deze spoelbakken beschikken ook over een strakke en nette uitstraling.

Materialen en formaten van de spoelbak

De meest gebruikte materialen voor spoelbakken zijn roestvrij staal en keramiek. Roestvrij staal is sterk, waardoor het tegen een stootje kan. Bovendien is het materiaal hittebestendig en eenvoudig te onderhouden.

Hetzelfde geldt voor keramiek, maar keramiek is nog iets krasbestendiger dan roestvrij staal. Een natuurstenen spoelbak, zoals keramiek, geeft ook direct een stijlvolle look aan de keuken. Ben je op zoek naar een landelijke of moderne spoelbak? Dan is keramiek zeker een aanrader. De meeste enkele spoelbakken hebben een formaat van 40 x 40 cm en 50 x 50 cm.

Wil je liever een grotere spoelbak? Dan is het verstandig om een anderhalve spoelbak of een dubbele spoelbak te overwegen. Een anderhalve spoelbak beschikt over een grote spoelbak en een kleine variant aan de zijkant. De kleine variant wordt meestal gebruikt om groente te wassen. Heb je een grote keuken met voldoende ruimte op het werkblad? Dan is een dubbele spoelbak erg praktisch. Hierbij beschik je over twee spoelbakken met hetzelfde formaat. Ideaal als je bijvoorbeeld geen vaatwasser hebt.

Kom langs in de winkel

Wil je meer weten over spoelbakken of alles op het gebied van trends in de keuken? Bestel dan ons gratis magazine en laat je inspireren. Wil je liever alle mogelijkheden met eigen ogen bekijken? Dat kan uiteraard ook! Kom dan gerust langs in een van onze winkels. Onze adviseurs staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen met de juiste keuze.