Terug
Sluiten

Binnenkijken in stoere loft in Rotterdam

Wil je inspiratie opdoen voor een authentieke en unieke loft? Neem dan eens een kijkje in de stoere loft van Esther uit Rotterdam. Wereldreiziger Esther heeft haar droomhuis gecreëerd in één van de voormalige kraakpanden bij het Hofpleinviaduct in Rotterdam. Deze stijlvolle woning heeft een prachtige open uitstraling, doordat er geen binnenmuren zijn geplaatst. Dit is exact wat Esther voor ogen had. Zo komt de ‘loft’ uitstraling perfect tot zijn recht. Door het vleugje New York en Tokio is Esther trotse eigenaar van haar droomwoning.

De authentieke baksteen muur

Er zat een dunne stuclaag op de muur en op sommige plekken zelfs nog een bloemetjes behang. Dat heb ik er direct afgehaald! De bakstenen muur is behandeld met een coating, waardoor de muur een mooie rode kleur kreeg en er geen stof meer vanaf komt. Ik ben erg blij met de muur die ik er voor terug heb gekregen. Het creëert namelijk de gehele sfeer in de woning.

Brooklyn en Tokio in Rotterdam

De combinatie van de matzwarte keuken, gietvloer, bakstenen muur en de stalen details zijn elementen die je in Brooklyn veel terugziet. Het vele kleurgebruik, inclusief de kleur roze, is kenmerkend voor de stad Tokio. Deze combinatie is iets wat Esther van tevoren voor ogen had en wat in het interieur perfect is uitgepakt.

Industriële keuken in combinatie met warme tinten

De keuken van Esther is uitgevoerd in matzwart en heeft daarmee een industriële uitstraling. Zeker in combinatie met de tegelmuur. Om te zorgen dat haar woning niet té stoer werd, heeft zij gekozen voor warme tinten in de woonkamer, zoals bijvoorbeeld haar roze bank.

Jungle thema in het toilet

Het toilet van Esther is nauwelijks te vinden, maar zeker aanwezig! De wc is namelijk weggewerkt in een scheidingswand, welke te openen is door middel van een push-systeem. Het toilet is uitgevoerd in ‘jungle’ thema. “Hierdoor kun je lekker aapjes kijken op het toilet’, aldus Esther. 

Een badkamer met zwart plafond

De badkamer is iets waar Esther het meest trots op is. Zeker de keuze voor het zwarte plafond had zij zo opnieuw gekozen. De badkamer heeft een strakke vormgeving en is voorzien van diverse zwarte elementen, zoals zwarte kranen, een zwarte douchewand en een zwarte spiegelkast.

Meer advies of inspiratie?

Wil je ook van een woonhuis naar een droomhuis? Stel je nieuwe woning samen met de 3D ontwerper van Wooning. Vanuit huis inspiratie opdoen? Blader dan door de inspiratieblogs van Wooning of bestel het gratis magazine. Hier bekijk je de nieuwste keuken- en woontrends en lees je diverse tips. Ook in onze online trendboeken vind je talloze inspiratie en de mooiste trends op het gebied van keukens, badkamers en tegels.

Ook je eigen droombadkamer?