Terug
Sluiten

Badkamer schoonmaken doe je zo!

Je badkamer onderhouden is erg belangrijk. De badkamer is namelijk een vochtige ruimte waar vuil en schimmels zich makkelijk kunnen hechten. Naast het dagelijkse onderhoud van de badkamer, is het ook belangrijk dat je deze regelmatig een reinigingsbeurt geeft. Op sommige plekken ontstaat kalk, hechten schimmels zich of blijft vuil hangen. Een grondig badkamer onderhoud is op deze plekjes essentieel. Denk bijvoorbeeld aan de ventilatie filters schoonmaken of de voegen in de badkamer poetsen. Ook je complete badkamer schoonmaken? Wooning licht hier een aantal praktische tips voor je uit waardoor de schoonmaak van de badkamer een fluitje van een cent wordt!

Badkamer tegels schoonmaken

De tegels in de badkamer komen het meest in aanraking met vuil en vocht. Hierdoor is een regelmatige schoonmaakbeurt essentieel. De wandtegels en vloertegels in de badkamer schoonmaken is eenvoudig, maar vraagt wel wat aandacht. Ieder soort tegel vergt namelijk een ander soort onderhoud. Het onderhoud van natuursteen tegels en marmer tegels is bijvoorbeeld een stuk intensiever dan het onderhoud van keramische tegels.

Niet alleen het materiaal, maar ook de kleur is van belang voor de manier waarop je de tegels schoonmaakt. Op donkere tegels is kalkaanslag beter te zien, terwijl op lichte tegels vuil beter zichtbaar is. Heb je last van vuil op lichte tegels? Wanneer je vuil op witte tegels in de badkamer wilt schoonmaken gebruik je een simpele microvezel doek of mop. Heb je kalk op de donkere tegels? Kalk op matte of zwarte tegels in de badkamer kun je schoonmaken met schoonmaakazijn. Maak een sopje van warm water en het reinigingsmiddel Clean Pro of schoonmaakazijn en wrijf de tegels hiermee in.

Meer tips ontvangen over hoe je jouw badkamertegels kunt reinigen? Vraag een badkameradviseur van Wooning om hulp in een van onze winkels.

Douchecabine of bad schoonmaken

Wanneer je jouw douchecabine niet regelmatig schoonmaakt, heb je al snel last van zwarte randen, vieze voegen en kalkaanslag. Ook kunnen er schimmels ontstaan wanneer je de douchecabine of het bad lang niet hebt schoongemaakt. De schimmels en kalkaanslag in de douche verwijderen is soms een enorme klus. Daarnaast komt er bij de douchecabine schoonmaken vaak meer kijken dan jij wellicht denkt. Zo wordt vaak het plafond vergeten. Het plafond is tijdens en na het douchen altijd vochtig. Wanneer je dit niet reinigt, kunnen hier schimmels ontstaan.

De douchecabine reinigen doe je door de douche te drogen na iedere douchebeurt en wekelijks schoon te maken met een mild schoonmaakmiddel. Benieuwd hoe je de glazen douchedeur moet schoonmaken of wil je graag de glazen douchewand van de inloopdouche schoonmaken of reinigen? Gebruik hiervoor een glas spray of meng azijn en water in een lege plantenspuit en spuit dit op de glazen wand. Laat het even intrekken en veeg het schoon met een droge doek. Wil je jouw bad schoonmaken? De badkuip reinigen doe je eenvoudig met een sopje met (schoonmaak)azijn. Laat dit sopje tien tot twintig minuten inwerken in de badkuip. Spuit het vervolgens schoon met water en veeg het daarna af met een microvezel doek.

Voegen badkamer schoonmaken

Het is belangrijk om de voegen in de badkamer regelmatig te reinigen. De voegen verkleuren namelijk redelijk snel aangezien deze veel in aanraking komen met vocht en vuil. Ook hopen schimmels hier eenvoudig op. De schimmel verwijderen en badkamer voegen schoonmaken doe je eenvoudig met Clean Pro, schoonmaakazijn of toiletreiniger en een tandenborstel. Breng een scheutje schoonmaakazijn of toiletreiniger aan op de voegen en schrob deze met een oude tandenborstel. Na het schoonmaken van de badkamer voegen glanzen deze gegarandeerd weer als nieuw!

Wc schoonmaken

Hoe maak je een wc schoon? Er is een groot verschil tussen het toilet schoonmaken en het toilet hygiënisch reinigen. Zo is het belangrijk om na een toiletbeurt het toilet schoon te maken met een toiletborstel. Hierdoor ziet het toilet er frisser uit. Echter is de toiletpot reinigen nog essentiëler. Dit kun je doen door toiletreiniger onder de rand te spuiten. Ondertussen kun je de wc bril schoonmaken en de toiletpot reinigen met allesreiniger. Spuit ook een beetje allesreiniger op de bril, spoelknop, de achterkant en onderkant van het toilet. Neem het toilet af met een vaatdoek en poets het na met de toiletborstel.

Wasbak schoonmaken

Wil je jouw wasbak in de badkamer schoonmaken? Hoe je jouw wastafel moet schoonmaken hangt af van het materiaal van de wasbak. Een rvs wasbak schoonmaken doe je eenvoudig met een spons en wat afwasmiddel. Daarnaast kun je de roestvrijstalen wasbak grondig schoonmaken door het 1 x per maand te behandelen met bijvoorbeeld Staalfix, Cif cream of Starpolish. Een porseleinen wasbak schoonmaken doe je ook met een zachte spons en afwasmiddel. Daarnaast kun je azijn gebruiken om kalkaanslag te verwijderen. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen en schurende voorwerpen wanneer je jouw keramische wasbak gaat schoonmaken. Wil je jouw composiet of granieten wasbak schoonmaken? Gebruik dan een sopje met zacht schoonmaakmiddel of soda. De Clean Pro reinigingsproducten zijn te gebruiken op vrijwel ieder materiaal wasbak.

Een schone badkamer met de Clean Pro onderhoudsproducten

De Clean Pro onderhoudsproducten zijn speciaal ontwikkeld voor het reinigen van de badkamer. Met de schoonmaakmiddelen van Clean Pro reinig je de badkamer optimaal. Deze reinigingsmiddelen zijn perfect voor het grondig schoonmaken van tegels en sanitair. Zeepresten, vuil en kalk zijn hiermee binnen een mum van tijd verdwenen. De badkamer zal er na de schoonmaak weer blinkend schoon uitzien. De Clean Pro schoonmaakmiddelen zijn te bestellen bij Like2Cook.

Advies nodig voor het schoonmaken van jouw badkamer?

Wooning helpt je opweg

Heb je advies nodig voor het onderhoud van jouw badkamer? Vraag een badkameradviseur van Wooning om hulp in een van onze winkels. Maak een afspraak om er zeker van te zijn dat de adviseur jou kan voorzien van een uitgebreid advies. Ook vind je hier diverse producten die helpen bij het onderhouden van de badkamer.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE