Terug
Sluiten

Badkamer inrichten voor de allerkleinsten

Veiligheid in de badkamer is erg belangrijk. Zeker wanneer er ook kinderen gebruikmaken van deze ruimte. De badkamer is vaak een vochtige en gladde ruimte, waardoor er zeker voor spelende kinderen gevaar loert. Gelukkig zijn er een aantal handige oplossingen waardoor jij je badkamer eenvoudig omtovert tot een kindvriendelijke ruimte. Ben je benieuwd naar deze tips? Lees dan snel verder en ontdek het bij Wooning.

Voorkom verbranding of bezering aan een te hete kraan

Sommige douche- en badkranen hebben geen temperatuurbegrenzing, waardoor de watertemperatuur gemakkelijk op kan lopen tot 55 graden Celsius. Wist je dat deze temperatuur binnen 30 seconden zorgt voor ernstige brandwonden? Het is daarom erg belangrijk om de temperatuur van het water in de gaten te houden wanneer je kinderen gaan douchen of badderen.

Kies daarom altijd voor een thermostaatkraan waarbij je een maximum aantal graden kunt instellen. Ook hebben sommige douche- en badkranen een hele hete behuizing wanneer er warm water wordt getapt. Een kind kan zich hieraan gemakkelijk bezeren of zelfs verbranden. Kies daarom ook altijd voor een kraan met een koele behuizing, waardoor je verbranding en bezering aan een te hete kraan voorkomt.

Voorkom uitglijden met een anti-slip mat

Een badkamervloer kan erg glad zijn wanneer je net hebt gedoucht. Het water en de zeepresten verspreiden zich namelijk gemakkelijk over de vloer waardoor de ruimte erg glibberig kan worden. Zeker met vrolijke en spelende kinderen is de kans op uitglijden hierdoor erg groot. Dit kun je eenvoudig voorkomen door te kiezen voor een anti-slip mat in de ruimte. Dit is een mat die zorgt voor een ruwe, stevige ondergrond en is te plaatsen op de badkamervloer, in de douche of het bad. Plaats deze badmat dus op een plek naar wens en voorkom het uitglijden in de badkamer. 

Kies voor softclose

Je kent het wel. De kleine vingertjes van de kinderen hebben weer tussen een deur of kast gezeten. Dit kun je in de badkamer eenvoudig voorkomen. Vele badkamermeubelen zijn tegenwoordig voorzien van een softclose systeem. Hierdoor sluiten de lades en deurtjes altijd zachtjes, waardoor er nooit vingers tussen zullen zitten. Zelfs bij de deksel en bril van het toilet kun je hiervoor kiezen!

Zorg voor een slimme indeling

De kastjes en de inhoud hiervan zijn voor de allerkleinsten reuze interessant. Zorg dat je daarom jouw apparaten zoals een scheerapparaat of krultang altijd buiten het bereik van de kinderen opbergt. Ook kun je jouw badkamer praktisch indelen voor de allerkleinsten door een handig opstapje of kinder wc-bril aan te schaffen. Hierdoor maak je de momenten in de badkamer met de kinderen een stuk aangenamer. 

Badkamer kopen?

Wil je een nieuwe badkamer kopen of wil je meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van de Wooning vestigingen. Wooning biedt heel veel badkamer- en keukeninspiratie. Plan vrijblijvend een afspraak en vind jouw droombadkamer. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken bij jou thuis. Wij helpen je graag!