Terug
Sluiten

De nieuwste apparatuur trends voor jou uitgelicht

Koken wordt nog leuker wanneer je bent voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van keukenapparatuur. Keukenmerken zijn dan ook constant bezig met het innoveren van hun producten. Keukenapparaten worden steeds slimmer en denken steeds vaker met je mee of zelfs voor je. De oven aanzetten terwijl je nog niet thuis bent? Het klinkt gek, maar dat is het niet. Er is tegenwoordig veel meer mogelijk op het gebied van keukenapparatuur dan dat jij waarschijnlijk denkt. Benieuwd wat er allemaal precies mogelijk is? Lees dan snel verder en ontdek de laatste apparatuur trends hier. 

 

Slimme keukenapparatuur

Apparaten worden steeds slimmer en maken koken daardoor steeds gemakkelijker. Steeds meer apparaten zijn verbonden met de Wifi in je woning. Via een app op je telefoon kun je tegenwoordig de apparaten in je keuken bedienen. Wel zo handig wanneer je thuiskomt en je oven is al voorverwarmd. Of wat dacht je van een koffieapparaat die de koffie klaar heeft wanneer jij je bed uitkomt. Handig toch?

Ook zijn er slimme koelkasten die de temperatuur aanpassen aan het soort eten wat in jouw koelkast ligt. Zo blijven de producten langer houdbaar en wordt er beter aan het milieu gedacht. Er zijn zelfs koelkasten met ingebouwde camera’s, zodat je tijdens het boodschappen doen precies ziet wat er wel en niet in jouw koelkast ligt. Zo weet je precies welke boodschappen je nog nodig hebt.

 

 

Downdraft afzuiging

Een andere praktische trend van dit moment is de downdraft afzuiging. Maar wat is zo’n downdraft afzuiging precies? Een downdraft afzuigkap is een afzuigkap vlakbij je kookplaat. Met een druk op de knop schuift de afzuigkap uit het aanrecht en deze verwijdert vervelende kookdampen. Je hoeft hiervoor niet aan de afzuigkap te trekken, maar deze schuift automatisch omhoog. De downdraft afzuiging kent vele voordelen. Het grootste voordeel van deze afzuiging is dat je deze alleen ziet wanneer je kookt. Je hebt dus geen vervelende afzuigkap in het zicht hangen. Dit is zeker handig wanneer je een kookeiland hebt.

Een ander groot voordeel is dat deze afzuigkap minder herrie maakt dan een traditionele afzuigkap. De downdraft afzuigkap geeft een luxe uitstraling aan jouw keuken. Zeg nou zelf: een afzuigkap die uit je aanrecht omhoog komt, dat is toch wel een blikvanger. Tot slot is de downdraft afzuiging zeer eenvoudig te reinigen dankzij het gladde oppervlak. 

Apparatuur op werkhoogte

Ergonomie is niet alleen op het werk steeds belangrijker, ook in de keuken is ergonomie onwijs belangrijk. We besteden namelijk veel tijd in onze keukens. Keukenmerken maken apparatuur dan ook steeds aangenamer. Door je knieën gaan om de vaat in en uit de vaatwasser te halen is verleden tijd. Je kunt nu namelijk je vaatwasser op hoogte laten installeren of een vaatwasser met lift aanschaffen. De vaatwasser met lift maakt het mogelijk om de onderste vullade tot dezelfde hoogte te laten komen als de bovenste lade. Zo hoef je niet door je rug en knieën te gaan. Naast de vaatwasser kunnen ook de kookplaat, oven en koelkast op werkhoogte worden geplaatst. Zo wordt jouw keuken een ergonomische, comfortabele ruimte. 

Meer weten?

De trends die we hierboven noemen zijn niet de enige trends in de keukenwereld. Nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk is? Of wil je graag inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van onze Wooning vestigingen. Heb je vragen over wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op het gebied van keukenapparaten? Plan dan samen met een van onze adviseurs een vrijblijvende afspraak in en ontdek samen wat het beste bij jouw keukenwensen past.