Terug
Sluiten
image

4 tips om efficiënt om te gaan met badkamerruimte

De badkamer is een ruimte waarin je veel verschillende spullen kwijt wil: van de noodzakelijke douche of wasbak tot een leuk kastje waarin je je fijnste verzorgingsproducten opbergt. Je hebt natuurlijk maar zoveel ruimte en om bovendien een nette badkamer te behouden is het belangrijk om efficiënt om te gaan met je badkamerruimte. Wooning geeft je 4 badkamertips. 

1.Bepaal de indeling

De belangrijkste badkamertip betreft de indeling. Bepaal van tevoren de indeling en wat je allemaal precies waar wilt plaatsen. Hierbij is de combinatie van wat je echt nodig hebt en heel erg mooi vindt bepalend. Wanneer je de indeling hebt vastgesteld, laat je je ook minder snel verleiden tot impulsaankopen, omdat je precies weet wat je nodig hebt.

2. Combineer meubelen

Maak gebruik van multifunctionele producten. Wil jij graag een bad om heerlijk in te ontspannen, maar heeft je partner liever een douche? Als je beide installeert, gebruik je veel ruimte. Daarom is het een goede optie om een douche en bad te combineren. Ook een spiegelkast is een ideaal, multifunctioneel product. Je gebruikt deze wanneer je bijvoorbeeld je haar doet, terwijl je in de kast ook je verzorgingsproducten ordelijk opbergt. 

 

3. Maak gebruik van nisjes

Heb jij het geluk dat je badkamer voorzien is van een of meerdere nissen? Naast dat deze nisjes een leuke toevoeging zijn aan de ruimte, kun je ze ook inzetten als opbergruimte. Monteer bijvoorbeeld een aantal plankjes in de nis, waarop jij jouw belangrijkste badartikelen of leuke accessoires wegzet. 

4. Ga slim om met opbergruimte

Een andere belangrijke badkamertip is om slim om te gaan met opbergmogelijkheden. Wanneer je weinig ruimte hebt, of een badkamer met veel hoeken, is dit van groot belang. Ga voor een op maat gemaakte inbouwkast die perfect past in jouw badkamer. Ook plankjes of kastjes tegen de muur monteren is een goede optie. Zoek de hoogte op in plaats van de breedte. Ga dus bijvoorbeeld voor een smalle maar lange kast. Op die manier bespaar je ook veel ruimte. 

Bezoek onze showroom

Heb jij behoefte aan nog meer tips voor het inrichten van je badkamer of aan inspiratie? Bezoek een van de Wooning showrooms, waar onze adviseurs je graag voorzien van hun deskundige advies.